Longfor Lijia Show Villa

CHONGQING, CHINA


Brief: The intent was to design a luxury villa following a Neo-Classical Style historic style. 

Concept: A 1,800 meters Luxury Villa with five floors. Sits on the edge of a cliff viewing the lake. The interior design style follows its Neo-Classic architecture style, where the inlay and carved details give a meticulous impression. Material textures were to give the feeling of time and history but were kept from overly complex patterns. Some decoration lines were simplified to reflect a post-industrial era of personalized aesthetics and cultural taste. 

Outcome: Refined European lines made the European style no longer a historical style. It became a fashion symbol of fresh taste. All elements were made brighter and space more open, keeping a luxurious interior atmosphere.

 



Longfor Lijia Show Villa

CHONGQING, CHINA


Brief: The intent was to design a luxury villa following a Neo-Classical Style historic style. 

Concept: A 1,800 meters Luxury Villa with five floors. Sits on the edge of a cliff viewing the lake. The interior design style follows its Neo-Classic architecture style, where the inlay and carved details give a meticulous impression. Material textures were to give the feeling of time and history but were kept from overly complex patterns. Some decoration lines were simplified to reflect a post-industrial era of personalized aesthetics and cultural taste. 

Outcome: Refined European lines made the European style no longer a historical style. It became a fashion symbol of fresh taste. All elements were made brighter and space more open, keeping a luxurious interior atmosphere.